1- دانشگاه تهران 2- پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی 3- دانشگاه تهران ، hamidrezairani@ut.ac.ir
چکیده: (3865 مشاهده)
امروزه تغییرات جمعیتشناختی و جامعهشناختی زیادی از جمله افزایش تعداد زنان، زوجهای شاغل، ساعتهای کاری طولانی و پیچیدگی فناوری در محیطهای کاری اتفاق افتاده است که شرکت ملی گاز ایران نیز متاثر از این تغییرات و بهدنبال بررسی وضعیت تعادل کار و زندگی و راههای تقویت آن بوده است. از این رو، تبیین و بررسی مدل پیشایندها و پسایندهای تعادل کار و زندگی در میان کارکنان شرکت ملی گاز ایران هدف این پژوهش قرار گرفت. روش انجام پژوهش توصیفی - همبستگی بوده است. جامعه آماری پژوهش را کارکنان شرکت ملی گاز ایران شامل 2172 نفر تشکیل داده است. از بین آنها تعداد 327 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شدند. دادهها با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری و نرمافزارهای SPSSوLISREL مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش حاکی از آن است که ویژگیهای شغل، خود ارزیابی محوری و گرایش به مسیر شغلی متغیر، تاثیر مثبت و معناداری بر تعادل کار و زندگی دارد و تعادل کار و زندگی نیز بر رضایت شغلی، رضایت خانوادگی و افتخار سازمانی کارکنان تاثیر مثبت و معناداری دارد. تاثیر افتخار سازمانی بر رضایت شغلی نیز مثبت و معنادار است.
Abbasi M, Ebrahimi E, Irani H. Explaining the model of Antecedents and Consequences of work-life balance (case study: Iranian Gas National Company)
. Strategic studies in the oil and energy industry 2018; 10 (37) :93-124 URL: http://iieshrm.ir/article-1-609-fa.html
عباسی محرم، ابراهیمی الهام، ایرانی حمیدرضا. تبیین مدل پیشایندها و پسایندهای تعادل کار و زندگی؛ مطالعه ای در شرکت ملی گاز ایران
. مطالعات راهبردي در صنعت نفت و انرژي. 1397; 10 (37) :93-124