۱۹ نتیجه برای احمدی
محمد اسماعیل انصاری، سیدمحمد رضا میراحمدی،
سال ۲، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده
سید علی اکبر احمدی، عباسعلی قدیریان،
سال ۴، شماره ۱۴ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده
محمد کرمانی، مهدی کرمانی، سید علی اکبر احمدی،
سال ۵، شماره ۱۷ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
علی اصغر فانی، حسین حسن زاده، هادی احمدی آزرم، علی صفایی شکیب،
سال ۵، شماره ۲۰ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده
حقیق حاضر قصد دارد تا فرآیند جامعه پذیری و رابطه آن با تمایل به ترک خدمت کارکنان جدید الاستخدام را مورد بررسی قرار دهد. بدین منظور شرکت نفت و گاز پارس (مستقر در عسلویه) جهت جمع آوری داده ها انتخاب گردیده و داده ها از ۱۷۱ نمونه آماری جمع آوری گردید( این شرکت در سالهای ۹۱-۱۳۹۰ اقدام به جذب نزدیک به ۱۲۰۰ فارغ التحصیل دانشگاهی نموده است). ابزار جمع آوری داده در این تحقیق پرسشنامه می باشد. بدین منظور از دو پرسشنامه استاندارد جامعه پذیری کارکنان و تمایل به ترک خدمت کارکنان که در تحقیقات بسیاری روایی و پایایی آنها اثبات گردیده است، استفاده گردید. علاوه بر این، جهت تجزیه و تحلیل داده های آماری حاصله از آزمون همسبتگی اسپیرمن در محیط SPSS استفاده گردید. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نمایانگر آن است که بین جامعه پذیری و ابعاد چهارگانه آن (آموزش کارکنان، ادراک سازمانی، حمایت و پشتیبانی شرکت، چشم انداز و دورنمای آتی شرکت) با تمایل به ترک خدمت کارکنان رابطه معنی دار منفی برقرار می باشد. علاوه بر این نتایج تحقیق نمایانگر آن است که تفاوت معنی داری بین کارکنان ممتاز و عادی از لحاظ تمایل به ترک خدمت وجود ندارد.
علیرضا شیروانی، مجید جهانگیر فرد، هدا صنعتی گر، کبری احمدی،
سال ۶، شماره ۲۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف اصلی این پژوهش نشان دادن تاثیر رهبری اخلاقی در سازمان یادگیرنده است. در واقع سوال اصلی این است که آیا رهبری اخلاقی می تواند در یادگیرنده بودن یک سازمان نقش ایفا کند؟ و اگر میتواند میزان آن چه قدر است؟ به این منظور و برای پاسخ به این سوال، به بررسی ابعاد سازمان یادگیرنده بر اساس مدل پیتر سنگه پرداخته شد. هچنین ابعاد و مؤلفه های رهبری اخلاقی با تلفیق نظریات مختلف و برگرفته از باستانیترین اندیشه های رهبری اخلاقی ایران زمین تبیین شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه ای شامل ۴۷ سوال است که ۲۶ پرسش اول مربوط به ابعاد سازمان یادگیرنده و ۲۱ پرسش نهایی مربوط به رهبری اخلاقی است. حجم جامعه آماری ۳۴۰ نفر بوده و ۲۱۰ پرسش نامه توزیع و تعداد ۱۸۰ پرسش نامه جمع آوری شد. برای اطمینان از کفایت نمونه گیری و مناسب بودن تحلیل عاملی از آزمون های شاخص KMO و بارتلت استفاده شد که تعداد نمونه کافی و تحلیل عاملی برای شناسایی ساختار مناسب شناخته شد. جهت تائید مدل و اطمینان یافتن از اینکه متغیرها هریک جزء عوامل اصلی قرار می گیرند از آزمون تحلیل عاملی استفاده شد. فرضیات تحقیق با استفاده آزمون همبستگی اسپیرمن، همگی مورد تائید قرار گرفتند. به عبارتی دیگر رابطه معنادار و مثبتی بین تمامی ابعاد سازمان یادگیرنده و رهبری اخلاقی رابطه وجود دارد که در این بین بیشترین ارتباط بین مدل ذهنی و رهبری اخلاقی و کمترین ارتباط بین رهبری اخلاقی با آرمان مشترک می باشد
علی مبینی دهکردی، علی داوری، شهاب احمدی،
سال ۷، شماره ۲۵ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
پژوهش حاضر به ارزیابی تاثیر فرآیندهای یادگیری بر نوآوری استراتژیک میپردازد. نوآوری استراتژیک متمرکز بر تغییر در مدلهای کسب کار، ایجاد بازارهای بدون رقابت، و ایجاد جهش در ارزش ارائه شده به مشتری میباشد. در این پژوهش فرآیندهای یادگیری شامل یادگیریهای اکتشافی، یادگیری هم گون ساز، یادگیری تحول گرا، و یادگیری سودآورانه میباشد، تعریف میشود. با بررسی فرضیات به این نتیجه رسیدیم که ظرفیت جذب بر نوآوری استراتژیک تاثیر دارد، و از ۴ بعد فرآیندهای یادگیری تنها یادگیری سودآورانه بر نوآوری استراتژیک تاثیری نداشت. همین طور تواناییهای داخلی سازمان رابطه ی بین فرآیندهای یادگیری و نوآوری استراتژیک را تعدیل میکند. مراکز پژوهشی صنعت نفت ایران نیز به عنوان مورد مطالعه ی این تحقیق برگزیده شد.
فاطمه عیدی، رضا احمدی خلیل محله، سپیده معصومی آقبلاغ،
سال ۷، شماره ۲۷ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف از این مقاله بررسی تأثیر اخلاق کسب و کار بر روی توسعه سرمایه فکری است. جامعه آماری این تحقیق مدیران بالایی و میانی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران میباشد. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه است و ۱۵۰نفر از ۲۰۹ نفر جامعه آماری از مدیران به پرسشنامهها پاسخ دادند. جهت سنجش روایی پرسشنامه از روایی سازه از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است. جهت سنجش پایایی پرسشنامه از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شده است که ضریب آن برابر با۰/۷=a برآورد شده است. نتایج این تحقیق نشان میدهد اخلاق کسب وکار بر سرمایه فکری تأثیر مثبت و معناداری دارد و همهی فرضیهها تأیید شدند.
محمد منتخب یگانه، مجید سلیمی، علی اصغر احمدی مبارکه،
سال ۸، شماره ۳۰ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
امروزه رعایت اخلاق و حفظ ارزشهای اخلاقی یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر نگرشها و رفتارهای کارکنان در محیط کار است. هدف پژوهش حاضر آنست که با توجه نقش واسطهای تبادل رهبر-عضو، رابطهی مستقیم و غیرمستقیم جو اخلاقی با فشار روانی نقش را مورد بررسی قرار دهد. طرح پژوهش حاضر همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان ستادی شرکت ملی نفت ایران بود. شرکت کنندگان در این پژوهش ۳۰۰ نفر از کارکنان بودند که با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی طبقهای از جامعه مذکور انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه جواخلاقی، پرسشنامه فشار روانی نقش و پرسشنامه تبادل رهبر- عضو بود. دادهها با استفاده از روشهای همبستگی پیرسون و الگویابی معادلات ساختاری، مورد تحلیل قرار گرفتند. تحلیلهای الگویابی معادلات ساختاری برازندگی الگوی پیشنهادی را با دادهها مورد حمایت قرار دادند. نتایج حاکی از اثر مستقیم جو اخلاقی بر فشار روانی نقش و اثر غیرمستقیم این رابطه از طریق میانجی گری تبادل رهبر-عضو بود.
مریم احمدی زهرانی، شمس الدین ناظمی، فریبرز رحیم نیا، سعید مرتضوی،
سال ۹، شماره ۳۵ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
مفهوم «رفتار مرشدانه مدیران» در ادبیات رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی جایگاه قابلتوجهی داشته و اندیشمندان عرصه ی مدیریت نظرات متفاوتی در مورد آن ارائه کردهاند. پژوهش حاضر در تلاش است تا ویژگیهای رفتار مرشدانه مدیران را از زوایای نوینی واکاوی نماید. این پژوهش با رویکرد آمیخته اکتشافی و با استفاده از رویکرد تحلیل محتوای قراردادی در بخش کیفی انجام شده است. برای این منظور ضمن انجام مصاحبه نیمهساختاریافته عمیق با ۲۰ نفر از مدیران شرکت پالایش نفت اصفهان، مجموعهای از مضامین اولیه طی فرایند کدگذاری گردآوری و سپس از درون آنها مقولههایی استخراج گردید. نتایج حاصل از کدگذاریها و تحلیل دادهها نشان داد که ویژگیهای رفتار مرشدانه مدیران متفاوت بوده و بر مبنای تفاوتها، در قالب پنج ویژگی رفتاری با عناوین، «رفتار همنوایانه»، «رفتار کمالگرایانه»، «رفتار خودمدیرانه»، «رفتار نقشمدارانه» و «رفتار اثرگذارانه» طبقهبندی گردید به طوری که هریک از این رفتارها خود در برگیرنده مفاهیم دیگری است. پس از کشف مقولههای مدل ارائه شده در مرحله کیفی، بهمنظور اعتبارسنجی کمی مدل استخراج شده، پرسشنامهای مشتمل بر ۸۰ گویه، طراحی و تنظیم شد و در اختیار ۱۹۱ نفر از زیرمجموعه تحت سرپرستی مدیران ارشد و میانی به صورت نمونهگیری در دسترس قرار گرفت و اعتبار مدل به صورت کمی نیز تأیید شد.
مریم احمدی زهرانی، امید کاوه،
سال ۱۰، شماره ۳۸ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین رهبری پدرسالارانه و سکوت کارکنان با تاکید بر نقش تعدیلکننده عدالت سازمانی است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری تحقیق، کارکنان شرکت گاز استان چهارمحال و بختیاری به تعداد ۲۳۰ نفر بوده است. نمونه آماری با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و به روش نمونهگیری تصادفی۱۴۰ نفر به دست آمد. برای جمعآوری دادهها از سه پرسشنامه استاندارد رهبری پدرسالارانه چنگ و همکاران (۲۰۰۴)، سکوتسازمانی واکولا و بوراداس (۲۰۰۵) و عدالتسازمانی نیهوف و مورمن (۱۹۹۳) استفاده شد. پایایی پرسشنامهها با استفاده از ضرایب آلفای کرونباخ به ترتیب۰/۸۶، ۰/۷۳و۰/۷۹ بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل دادهها، از نرمافزارهای SPSS و AMOS استفاده گردید. یافتههای تحقیق نشان میدهد که بین رهبری پدرسالارانه، رهبری مستبدانه، رهبری خیرخواهانه و رهبری اخلاقی با سکوت سازمانی با در نظرگرفتن نقش تعدیلکننده عدالت سازمانی رابطه وجود دارد. با توجه به این که مقدار سطح معناداری کمتر از میزان خطای ۰/۰۵ و مقدار بحرانی بیشتر از محدوده قابل قبول یعنی ۱/۹۶ میباشد، تمامی فرضیات پژوهش تایید شد.
سید علی اکبر احمدی، سعید صدر منصوری، حسن درویش، مجتبی رجب بیگی،
سال ۱۰، شماره ۳۹ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده
صنعت نفت ایران بهعنوان بخشی که سهم ویژهای در تولید ناخالص ملی دارد، برای عملکرد بهینه خود نیازمند افراد با استعداد برای نقشهای رهبری و مدیران فردای این صنعت است. هدف اصلی این پژوهش طراحی مدلی مناسب برای استعدادیابی مدیران و شناسایی مؤلفههای تعیینکننده استعداد مدیریت در میان کارکنان صنعت نفت بود. روش پژوهش بهلحاظ هدف، کاربردی و از نظر جمعآوری دادهها از نوع توصیفی- اکتشافی با روش آمیخته به شمار می رود. نمونه آماری این تحقیق، در مرحله کیفی، ۳۰ تن از خبرگان مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت را شامل گردید که به روش غیرتصادفیِ گلوله برفی برای تشکیل پنل دلفی انتخاب شدند. نمونه مرحله کمّی شامل ۱۲۶ نفر از مدیران بخش منابع انسانی صنعت نفت بود که به روش تصادفی انتخاب شدند. پس از بررسی مطالعات مرتبط با مفهوم استعداد، ۱۰۷ معیار از پیشینه و ادبیات تحقیق استخراج شد. این معیارها با استفاده از روش دلفی و تحلیل عاملی اکتشافی غربالگری و در گروههای مختلف دستهبندی شد. یافتههای این تحقیق نشان میدهد که مدل استعدادیابی مدیران صنعت نفت دارای ۹ بُعد اصلی و ۶۳ مؤلفه است که در مجموع ۷۹ درصد از واریانس را تبیین مینمایند.
لیلا گریزان، سید علیاکبر احمدی، وحید چناری،
سال ۱۲، شماره ۴۸ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده
هدف مقاله حاضر طراحی مدل برند کارفرما بر اساس مسئولیت اجتماعی در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب میباشد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها، توصیفی-اکتشافی از نوع آمیخته است. در این پژوهش از ۱۵ نفر از کارشناسان و خبرگان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب مصاحبه عمیق به عمل آمد. سپس با استفاده از روش سلسلهمراتبی و به روش ساختاری-تفسیری، ارتباط و توالی ابعاد، شاخصها و مؤلفههای برند کارفرما تعیین گردید. نتایج نشان داد که در مدل ارائه شده، شاخصههای کیفی در چهار سطح قرار گرفته اند؛ در بالاترین سطح مدل (سطح چهارم) عوامل ذینفعان، مشتریان، کارکنان، دولت، محیط زیست و بشر دوستانه قرار گرفتهاند. این عوامل همانند سنگ زیربنایی مدل عمل می کنند که بر عامل مسئولیت اجتماعی تأثیر می گذارند. مدل ارائه شده از اعتبار قابلقبولی برخوردار بوده و میتوان از آن با دقت بالایی در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب استفاده کرد.
کرامتاله افخمی، عادل صلواتی، کیومرث احمدی، منصور ایراندوست،
سال ۱۳، شماره ۵۲ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده
با وجود مطالعات گذشته، نقصان نظریۀ جامع و اثربخش از مشارکت در سازمانهای دولتی بهعنوان چالشی اساسی مطرح بوده است. هدف ارائۀ یک الگوی مشارکت یکپارچه برای کمک به ادارۀ امور سازمانهای دولتی بوده و پژوهش به روش ترکیبی از نظریۀ دادهبنیاد و پیمایش انجام شده و از لحاظ هدف اکتشافی و توصیفی بوده است. ابتدا ۳۱ نفر به صورت هدفمند قضاوتی انتخاب شدند و با آنان مصاحبه صورت گرفت و تحلیل کیفی با نرمافزار مکس کیودا انجام شد. در کدگذاری باز، ۱۰۷۵ کد مفهومی شناسایی و با همگرایی آنها، ۱۳مقولۀ محوری به دست آمد. نظام مشارکت سازمانی بهعنوان پدیدۀ محوری انتخاب و روابط آن با سایر مقولهها تبیین و الگوی اولیه ارائه شد. سپس با توزیع ۲۵۰ پرسشنامه در یک شرکت دولتی، شامل ۵۴۵ نفر، ارزیابی و اعتبار مدل با آلفای کرونباخ ۹/۰ تأیید و الگوی یکپارچۀ مشارکت در ۵ بخش، شامل وضعیت غایی، وضعیت فاعلی وضعیت مادی وضعیت صوری و مکانیزم ارزشیابی طرحریزی شد.
لیلا یاراحمدی، جعفر جعفری،
سال ۱۴، شماره ۵۴ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده
یکی از اصلیترین فعالیتها در سازمان توجه به موفقیتهای شغلی کارکنان هست و توانمندیهایی که از طریق دانش کسب میکنند؛ بنابراین هدف از انجام این پژوهش بررسی تأثیر مدیریت دانش بر موفقیت مسیر شغلی با میانجیگری توانمندسازی کارکنان بوده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی است و با روش توصیفی ـ همبستگی انجام شد. جامعه آماری پژوهش ۳۲۰ نفر از کارکنان اداری شرکت ملی فرآوردههای نفتی لرستان بود که با استفاده از جدول مورگان ۱۷۵ نفر به روش تصادفی ساده بهعنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمعآوری دادههای پژوهش از پرسشنامه استفاده گردید و پایایی به روش آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی و روایی به روش همگرا سنجیده شد. برای تجزیه وتحلیل دادهها از رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری و نرمافزارهای Smartpls استفاده شد. نتایج حاکی از آن است که مدیریت دانش از طریق توانمندسازی کارکنان بر موفقیت مسیر شغلی اثر میگذارد؛ و فرضیهها تأیید شدند.
مهدی سبکرو، سید محمد طباطبایینسب، مریم احمدی زهرانی، علیرضا اسدزاده فیروزآبادی،
سال ۱۴، شماره ۵۵ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده
پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر نشاط سازمانی در شرکت گاز استان یزد با استفاده از رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری انجام شد. در این پژوهش، برای جمعآوری اطلاعات در بخش کیفی از ادبیات موضوع و انجام مصاحبه با خبرگان مدیریتی شامل اساتید دانشگاه، مدیران و کارشناسان شرکت گاز استان یزد به تعداد ۱۵ نفر استفاده شد و دادههای بخش کمّی با استفاده از پرسشنامۀ گردآوری و با روش دلفی فازی تحلیل شد. یافتههای پژوهش در بخش کیفی با استفاده از مصاحبهها در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی تحلیل شد که ۱۱ عامل اصلی و ۵۴ شاخص شناسایی شدند. اعتبارسنجی شاخصهای شناساییشده با استفاده از روش دلفی فازی مورد تأیید قرار گرفت. در بخش مدلسازی ساختاری تفسیری، پرسشنامه مقایسات زوجی از مؤلفههای انتخابشده در بخش کیفی طراحی شد و مدلسازی انجام شد. نتایج مدلسازی ساختاری تفسیری نشان داد که متغیرهای مدیریتی و سازمانی به ترتیب اولین و دومین متغیرهای کلیدی و استراتژیک محسوب میشوند.
لطیف سخایی پور، سید علیاکبر احمدی، علی جمشیدی، مالک دلیر،
سال ۱۴، شماره ۵۶ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده
هدف این پژوهش، طراحی الگوی مدیریت استعداد در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است. این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، از نوع تحقیقات آمیخته است. در بخش کیفی با انجام مطالعات نظری شامل مطالعۀ کتابها، پایاننامهها، مقالات داخلی و خارجی و پایگاههای اطلاعاتی رویکردهای مدیریت استعداد از منظر مفهومی شناسایی و سپس جهت گردآوری اطلاعات موردنیاز از ۲۵ نفر از خبرگان خواسته شد نسبت به پاسخگویی به سؤالات اقدام نمایند. نمونهگیری در بخش کیفی از روش هدفمند و در بخش کمّی با روش نمونهگیری تصادفی انجام و تعداد ۳۴۱ نفر از کارکنان رسمی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب انتخاب شدند. روش تعیین روایی پرسشنامه، صوری و محتوایی است. بر اساس یافتههای پژوهش تعداد سه بُعد جذب و استخدام با شش مؤلفه، حفظ و نگهداشت با سه مؤلفه و بُعد توسعۀ استعداد با دو مؤلفه برای مفهوم مدیریت استعداد شناسایی شد.
لطیف سخاییپور، سیدعلیاکبر احمدی، مالک دلیر، علی جمشیدی،
سال ۱۵، شماره ۵۸ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده
هدف این پژوهش طراحی الگوی مدیریت جانشینپروری در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است. این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، از نوع تحقیقات آمیخته است. در بخش کیفی با انجام مطالعات نظری، شامل مطالعۀ کتابها، پایاننامهها، مقالات داخلی و خارجی و پایگاههای اطلاعاتی رویکردهای مدیریت جانشینپروری از منظر مفهومی شناسایی شد و سپس، برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز، از ۲۵ نفر از خبرگان خواسته شد نسبت به پاسخگویی به سؤالات اقدام کنند. نمونهگیری در بخش کیفی از روش هدفمند و در بخش کمّی با روش نمونهگیری تصادفی انجام شد و تعداد ۳۴۱ نفر از کارکنان رسمی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب انتخاب شدند. روش تعیین روایی پرسشنامه صوری و محتوایی است. بر اساس یافتههای پژوهش تعداد دو بُعد فردی و سازمانی با ۱۰ مؤلفه، برای مفهوم مدیریت جانشینپروری شناسایی شد.
محمد مبرزی، مجتبی آقاجانی، سیدمحمدرضا میراحمدی،
سال ۱۵، شماره ۵۸ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده
هدف از این مطالعه مدلسازی ساختاری ـ تفسیری عوامل مؤثر بر همسویی استراتژیهای سطح کلان در راستای ارتقای عملکرد شرکت نفت مناطق مرکزی ایران است. این مطالعه بر اساس هدف کاربردی و از منظر روش در حوزۀ مطالعات آمیخته با رویکرد قیاسی ـ استقرایی قرار دارد. به منظور شناسایی عوامل مؤثر مربوطه و مدلسازی آنها از نظرات خبرگان از طریق مصاحبههای نیمهساختاریافته بر پایۀ اشباع نظری استفاده و به کمک پرسشنامه نمونهگیری هدفمند انجام شد. روایی و پایایی مصاحبهها به ترتیب با روش روایی محتوای نسبی و شاخص کاپای کوهن و روایی و پایایی پرسشنامه به ترتیب با بهرهگیری روایی محتوا و روش آزمون ـ پسآزمون تأیید شد. کدگذاری دادهها با نرمافزار MaxQda۲۰۲۰ سبب شناسایی ۱۴ عامل مؤثر بر همسویی استراتژیهای سطح کلان شد. مدلسازی عوامل شناساییشده با روش ساختاری تفسیری سبب تشکیل ۷ سطح شد که تناسب استراتژیک، همگرایی سطوح راهبردی و عملیاتی و اسناد بالادستی اثرگذارترین و بهبود طراز استراتژیک اثرپذیرترین عامل بودند.
مهدی سبک رو، مریم احمدی زهرانی، مژده عابدینی سانیجی،
سال ۱۶، شماره ۶۲ - ( ۸-۱۴۰۳ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر شناسایی علل و پیامدهای بیاعتمادی کارکنان به رهبران در شرکت گاز استان یزد بود. این پژوهش براساس نوع هدف، توسعهای و به لحاظ روش، کیفی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان و مدیران شرکت گاز استان یزد بودند که با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند از نوع گلولهبرفی با تعداد ۱۶ نفر از کارکنان و مدیران مصاحبههای نیمهساختاریافته انجام شد. متن مصاحبهها با استفاده از تکنیک تحلیل تم تجزیهوتحلیل شد. نتایج پژوهش نشان داد که علل بیاعتمادی کارکنان به رهبران در ۳ مقوله (عوامل ساختاری، عوامل زمینهای و عوامل محتوایی) و پیامدهای ناشی از بیاعتمادی کارکنان به رهبران در ۳ مقوله (پیامدهای سازمانی، پیامدهای فردی و پیامدهای فراسازمانی) نمود پیدا کردهاند. ازاینرو، راهکارهایی درجهت اعتمادسازی کارکنان به رهبران در شرکت گاز استان در ۴ مقوله (بهسازی فردی، بهسازی سازمانی، بهسازی گروهی و بهسازی محیطی) دستهبندی شده است.